Tervetuloa rehtorin koulublogiin!

Blogin tarkoitus on kertoa kouluasioista rehtorin näkökulmasta. Blogissa on kuvauksia ja kuvia koulun arjesta, rehtorin näkemyksiä pedagogiikasta ja pohdintoja kasvatuksellisista aiheista - ja aiheen vierestä.

perjantai 31. tammikuuta 2014

Kehityskeskusteluista

Odotan omaa kehityskeskusteluani esimieheni rouva opetuspäällikön kanssa. Toiveenani on, että ehtisin sen käydä ennenkuin aloitan kierroksen täällä omien opettajieni kanssa.

Riihimäen kaupungilla on käytössään oma yhteinen kaikille työntekijöille tehty kehityskeskustelulomake. Se ei ihan sinällään sovellu opetustyön kehittämisen työkaluksi, joten olen tiivistänyt sitä muutamaan teemaan.
(Nämä teemat varastin suoraan twitter-kollegaltani Taina Vainiolta, kiitokset vaan sinne Kuopion suuntaan ja kiitos myös että tiivistäen jaoit ne twitterissä.)

Teemat ovat tässä:
1. Vahvuudet
2. Yhteistyö
3. Kehittämistavoitteet ja aikataulu
4. Työhyvinvointi
5. Palautetta

Keskustelu aloitetaan siis kehumisella, ja ehkä sillä suomalaiselle vaikeimmalla kehumisen alueella, eli itsekehulla :)

Mitä vahvuuksia juuri sinulla on opettajan työssä?

Hieno kysymys, kertakaikkisen hieno. Odotan hyviä ja kehittäviä keskusteluja!

perjantai 17. tammikuuta 2014

Some some

Pieni tarina sosiaalisen median metkuista:

Viikko sitten satoi vähän lunta.
Tiilikoulun Milla ja Minea innostuivat tekemään lumiukon. Lumiukosta tuli hieman reppanan näköinen, eihän luntakaan ollut kuin nimeksi.
Välkkävalvoja Kirsi otti kuvan hellyyttävästä lumiukosta ja laittoi sen omalle facebook-sivulleen. Rehtori näki kuvan, ihastui ja tallensi sen koneelleen omaan käyttöön.

Oma käyttö vei sen tänne blogiin kuvituskuvaksi (katso edellinen postaus) ja twitteriin esimerkiksi positiivisesta innostumisesta.
Twitterissä kuva lähti eloon: sitä twiitattiin eteenpäin ja monen suosikiksikin tuo lumiukko pääsi. Erityisesti Saksassa lumiukko herätti tunteita.

Tänään aamulla twitter kertoi, että Daniel G. laittanut twiitin suosikkeihinsa. Kävin tutkimassa kuka on Daniel, ja hän paljastuikin hollywoodilaiseksi Disneyn animaattoriksi, joka on ollut tekemässä mm. Frozen-animaatioelokuvaa.

Kerroin tämän lumiukon some-matkan oppilaille ja tietenkin laitoin viestin myös herra Daniel G:lle. Viestin siitä, kuinka iloisiksi kaksi tyttöä Suomesta tulivat, kun kuulivat ketkä kaikki heidän lumiukostaan tykkäsivät.

Sen pituinen se.

perjantai 10. tammikuuta 2014

Talvella

 
 
Siinä se nököttää. Tiilarin oppilaiden tänään välitunnilla tekemä lumiukko. Tätä minä sanon positiiviseksi innostuneisuudeksi! Ei lannistuta, vaan iloitaan siitä mitä on ja toimitaan niillä resursseilla mitä on.
 
Lumiresurssit ovat tällä hetkellä hieman huonot... Samoin talviliikuntaresurssit hiihtoineen, luisteluineen ja mäenlaskuineen.
 
Koitetaan kestää. Koitetaan kestää sisälle kulkeutuva kura, mitävoitehdä -kysymykset, synkkä pimeys.
 
Josko se vielä tänään sataisi lisää lunta ja valoa?
 
Innostuneen positiivista otetta talveen!