Tervetuloa rehtorin koulublogiin!

Blogin tarkoitus on kertoa kouluasioista rehtorin näkökulmasta. Blogissa on kuvauksia ja kuvia koulun arjesta, rehtorin näkemyksiä pedagogiikasta ja pohdintoja kasvatuksellisista aiheista - ja aiheen vierestä.

torstai 2. elokuuta 2012

Aloittelua

Terve teille lintuset täältä työpöydän äärestä.
Kesä meni, tai ainakin loma. Hyvää teki, hienoa olla taas täynnä virtaa ja uutta säpinää.

Työhuoneen järjestys on muutettu, seinällä uusi taulu (tai ainakin odottamassa seinään laittoa), henkilökunta palkattu, suunnitelmat ja sävelet selvillä uutta lukuvuotta varten.
Eihän se operekrytointi sitten sujunutkaan niin hienosti kuin olin kuvitellut: pari peruutusta tuli ja ne meinasivat aiheuttaa harmaita hiuksia lomalaiselle. (Enkä minä vieläkään sano viimeistä sanaa... 13.8. sitten katsotaan ketkä oikeasti saapuvat kokouspöytien ääreen. Oih, olenko jo kyyninen ;))

Tässä uusia opettajia etsiessäni minulle on syntynyt sellainen mielikuva, että uusia opettajia ei kovin paljoa musiikin opettaminen innosta. Koetaan ettei ole kykyä tai taitoa (tai halua) opettaa musiikkia. Tiedän kyllä ettei se ole helppoa, ei edes silloin jos omat taidot musiikissa ovat hyvät. Musiikkitunnin rakentaminen ja pitäminen ei suju tosta vaan, kokemusta on.
Musiikintunnit on kuitenkin saatu jaettua osaavien opettajien käsiin. Mutta moni työnhakija kieltäytyi kuullessaan, että jotutuisi opettamaan 4-5 tuntia musiikkia. Kiitos ei! Työnhakijan markkinat tuntui olevan näin loppukesästä.

Patastenmäen koululla on laulukoulun maine. Sitä aiotaan pitää yllä! Reksi tulee pitämään yhteislaulutunteja koko porukalle, se on NIIN kivaa.

Äsken soi koulun ovikello ja taloon tuli mieluisa vieras, kopiokoneenkorjaaja. Täällä olen yksinäni pärrännyt, kun kone ei suostu yhteistyöhön. Ehkä lomaltapaluu on rankkaa sillekin :)



Kesälomamaisema Kreikasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti