Tervetuloa rehtorin koulublogiin!

Blogin tarkoitus on kertoa kouluasioista rehtorin näkökulmasta. Blogissa on kuvauksia ja kuvia koulun arjesta, rehtorin näkemyksiä pedagogiikasta ja pohdintoja kasvatuksellisista aiheista - ja aiheen vierestä.

tiistai 20. elokuuta 2013

Koulukone käynnistyy

Lukujärjestykset on kaikissa taloissa pyöräytetty nyt viikon testiajon läpi. Ryhmäjakoja on muuteltu, tuntien paikkaa viilattu. Toivon kodeilta kärsivällisyyttä sen suhteen, että asiat vielä muuttuvat. Muutokseen johtavia syitä saattaa olla monia ja taas monia.

Rehtorin työ näinä alkupäivinä on hieman puuduttavaa virkamiehen hommaa. Toki olen jo aloittanut omat opetustuntini, tänä vuonna ne 5.-6. -luokan enkut. Ja se on ollut kivaa!
Kaikki ne muut tunnit istun täällä kopissani ja kirjoitan työsuunnitelmaa, turvallisuussuunnitelmaa, sitä sun tätä suunnitelmaa ja raporttia. Kohta ne on taas iskussa tätä lukuvuotta varten ja voin paremmin keskittyä tärkeämpiin, eli ihmisiin.

Mutta taloissamme on hyvä tunnelma.
Sitä kun on tällainen reissaaja, eli kulkee viikon aikana kaikissa kolmessa talossa, niin tunnelman aistii jo heti sisään tullessaan. Hyvää energiaa, innostusta, iloisia lapsia, ammattitaitoa puhkuvia aikuisia. Se, jos mikä on kiva juttu. Ja jos näin alussa ollaan tällä fiiliksellä, niin hyväähän se lupaa koko vuodelle.

Tämä pikku blogikirjoitus oli välipala, palaan taas työsuunnitelman kimppuun. Lautakunta sitä jo syyskuun kokoukseensa odottelee, katotaan saadaanko se demokraattisesti yhdessä päättäen valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti