Tervetuloa rehtorin koulublogiin!

Blogin tarkoitus on kertoa kouluasioista rehtorin näkökulmasta. Blogissa on kuvauksia ja kuvia koulun arjesta, rehtorin näkemyksiä pedagogiikasta ja pohdintoja kasvatuksellisista aiheista - ja aiheen vierestä.

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Palaute lukuvuodesta 2013-2014

Kysyimme perinteiseen tapaan huoltajilta palautetta lukuvuoden toiminnasta.

Palautteet on nyt käyty läpi ja niistä on noussut esiin seuraavia kehittämisen kohteita:

- Soittoaika, jolloin opettajan saa kiinni
Tämä on ollut ilmeinen ongelma ainakin Tiilikoululla. Luokathan sijaitsevat yläkerrassa ja puhelin pirisee alakerrassa. Tuntien aikana ei puhelimeen vastaa kukaan.
Soittoaikojen (=välituntiaikojen) ilmoittaminen helpottanee tilannetta.)

- Tiedottamisen parantaminen. Fronterin käyttöä on lisätty ja kehitetty. Mutta edelleen parannettavaa on. Syksyllä otetaan käyttöön Helmi-järjestelmä, jonka avulla tiedotus helpottunee. Myös fronter säilyy ja luokkien huoneet ilmoitustauluineen pysyvät käytössä.

- Kiusaamistilanteisiin puuttuminen nopeasti.
Lupaamme edelleen suhtautua vakavasti jokaiseen tietoomme tulleeseen kiusaamistapaukseen. Ja lupaamme käsitellä sen heti esim. KiVa-koulumateriaalia käyttäen.

- Luokkien vanhempien yhteinen yhteystietolomake.
Jotta vanhemmat voivat olla yhteydessä toisiinsa, niin joka luokassa kerätään heti elokuun vanhempainillassa yhteinen yhteystietolista vanhempien omaan käyttöön. Näin on jo monessa luokassa toimittu, mutta nyt se tehdään kaikilla luokilla.


Olemme jo yhdessä laatineet koulun toiminnalliset tavoitteet tulevalle lukuvuodelle 2014-2015.

Opetussuunnitelman mukaiseksi aihekokonaisuudeksi valitsimme viestintä- ja mediataidot. Kyseessä on laaja kokonaisuus, jossa käsitellään niin suullista kuin kirjallista viestintää monin keinoin. Mukaan tietenkin otetaan some-opetusta soveltuvin osin.

Muut tavoitteet ovat:

1. Perustietojen, taitojen ja tapojen laadukas opettaminen
2. Nopea puuttuminen kiusaamistilanteisiin
                      3. Viestintätaitojen kehittäminen koko koulussa

Pikkuhiljaa mennyt lukuvuosi on paketissa ja rehtori ryhtyy toden teolla suunnittelemaan uutta. Lukujärjestykset tehdään tänä vuonna uudella Helmi-ohjelmalla. Se ei ole kovinkaan tuttu vielä minulle, niinkuin ei koko lukkareiden tekokaan vielä, kolme kertaa vasta takana.
Onneksi varareksi saapuu opintovapaaltaan kaverikseni. Otetaan hänen tutkijanaivonsa käyttöön,  minä voin olla sihteeri :)

Hauskaa kesäkuun alkua kaikille lukijoille, erityisesti rekseille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti