Tervetuloa rehtorin koulublogiin!

Blogin tarkoitus on kertoa kouluasioista rehtorin näkökulmasta. Blogissa on kuvauksia ja kuvia koulun arjesta, rehtorin näkemyksiä pedagogiikasta ja pohdintoja kasvatuksellisista aiheista - ja aiheen vierestä.

perjantai 26. huhtikuuta 2013

Tiilikoulun puut

Tiilikoulun pihalla on hieno maja. Sen rakentaminen on kestänyt kauan ja se on ollut mieluisaa pihapuuhaa.
Kiinteistömiehet aikoivat majan jo purkaa, kun pihaa siivosivat. Onneksi Ville muisti, että rehtori on majojen ystävä ja soitti minulle kysyäkseen, että säästetäänkö ja siivotaanko me itse se pois ennen koulun loppua. Maja säästyi :)

Mutta.

Majan rakentajat ovat epähuomiossa ottaneet läheisten puiden rungoista kaarnaa ja pihkaa rakennusaineiksi niin, että puut ovat vahingoittuneet pysyvästi. Olemme koulussa tämän nyt huomanneet ja puuttuneet asiaan, viime perjantain yhteisessä päivänavauksessa asiasta puhuttiin ja muistutettiin, että puut ovat osa elävää luontoa ja niitä ei saa vahingoittaa.

Myös naapurusto on huolissaan, tänään luonani kävi eräs naapuriasukas ja lupasin ottaa asian vielä esille. Asiasta puhuttiin taas oppilaille, kirjoitin tiedotteen fronteriin ja nyt vielä täällä blogissa aiheesta.

Toivon todella, että Tiilikoulun komeat männyt säilyvät, eivätkä tästä tahattoman suuresta vahingonteosta ole moksiskaan. Katsotaan. Soitan vielä puistopuolelle ja kerron mitä puille on tapahtunut. Josko haavoittuneille rungoille löytyisi joku lääke.

Tämmöistä tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti