Tervetuloa rehtorin koulublogiin!

Blogin tarkoitus on kertoa kouluasioista rehtorin näkökulmasta. Blogissa on kuvauksia ja kuvia koulun arjesta, rehtorin näkemyksiä pedagogiikasta ja pohdintoja kasvatuksellisista aiheista - ja aiheen vierestä.

maanantai 18. elokuuta 2014

Lukuvuosi 2014-2015

Patastenmäen koulun tämän lukuvuoden toiminnalliset tavoitteet ovat seuraavat:

1. Perustietojen, taitojen ja tapojen laadukas opettaminen.
2. Nopea puuttuminen kiusaamistilanteisiin.
3. Viestintä- ja mediataitojen kehittäminen ja opettaminen. (Tämän valitsimme myös opetussuunnitelman aihekokonaisuudeksi.)

Tänä vuonna keskitymme myös erityisesti uuden oppilashuoltolain käytännön toteutukseen. Ensimmäisenä tehtävänämme on selvittää mitä tarkoittaa yhteisöllinen oppilashuolto. Miten toteutamme sen tässä kolmen koulutalon kokonaisuudessa.

Toinen tärkeä aihe on tänä lukuvuonna positiivinen pedagogiikka. Miten huomaamme hyvän, korostamme osaamista, kehumme onnistumisia. (Rehtori lähtee aiheesta koulutukseenkin tänä syksynä, eiköhän koulutusterveisiä tule näkymään joka opettajalle ja sitä kautta luokkiin ja oppilaillekin.)

Odotamme myös uuden Helmi -oppilashallinto- ja viestintäjärjestelmän käyttöönottoa. Sitä kautta yhteydenpito on nopeaa ja kätevää. Fronter ei katoa, säilyy ennallaan ja ehkä entistä enemmän oppimisen välineenä ja luokan galleriana.

Oikein hyvää syksyn alkua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti