Tervetuloa rehtorin koulublogiin!

Blogin tarkoitus on kertoa kouluasioista rehtorin näkökulmasta. Blogissa on kuvauksia ja kuvia koulun arjesta, rehtorin näkemyksiä pedagogiikasta ja pohdintoja kasvatuksellisista aiheista - ja aiheen vierestä.

maanantai 10. elokuuta 2015

Kolme teesiä

Hyvää huomenta kaikille!
Tervetuloa uuden lukuvuoden aloitukseen.

Kesällä päässäni muhi paljon työideoita ja näistä osa on päässyt loppukilpailuun: mitä meidän koulussa tehdään eri lailla kuin ennen?

1. Meillä on joka talossa avoimet ovet kolme kertaa tulevan lukuvuoden aikana. Teemana "Ihan tavallinen tiistai". Tai keskiviikko, tai torstai.
Avaamme ovet ja kutsumme kaikki tulemaan kouluun katsomaan mitä täällä oikeasti tehdään. Emme järjestä mitään showta tai sirkustemppuja, vaan meillä on tavallinen koulupäivä. Tehdään koulu näkyväksi.
Kuulostaa yksinkertaiselta. Mutta totuus on, ettei tällaista ole täällä ennen tehty.

2. Meidän koulussa mennään metsään kolmeksi päiväksi lukuvuoden aikana. Aivan upea Vahteriston luonnonsuojelualue käden ulottuvilla. Me menemme sinne syksyllä, talvella ja keväällä. Suunnitellusti. (Viime keväänä toteutettiin eka metsäpäivä, kirjoitin siitä blogiinkin toukokuussa. Nämä saavat nyt jatkoa.)

3. Meidän koulussa pidetään huolta siitä, että jokaisella lapsella on tunti liikettä päivässä. Se järjestyy sillä, että on kaksi pitkää välkkää, joiden aikana ollaan ulkona ja liikutaan. -Tai ainakin siihen annetaan mahdollisuus.
Lisäksi koko koulupäivän aikana lisätään pientä liikettä. Tämäkin suunnitellusti.

Näillä yksinkertaisilla eväillä uuteen lukuvuoteen.

Tervetuloa kouluun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti