Tervetuloa rehtorin koulublogiin!

Blogin tarkoitus on kertoa kouluasioista rehtorin näkökulmasta. Blogissa on kuvauksia ja kuvia koulun arjesta, rehtorin näkemyksiä pedagogiikasta ja pohdintoja kasvatuksellisista aiheista - ja aiheen vierestä.

keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Mitäs mitäs...?

Onko reksillä ollut kiireitä, kun ei ole blogia ehtinyt päivittää?

ON.

Tai siis ei kiirettä tietenkään, vaan paljon tehtävää. Tosi paljon tehtävää. Armas kollegani siellä jossain ruudun takana, oletko jo tehnyt vuosisuunnitelman, oppilashuoltosuunnitelman, turvallisuussuunnitelman, riskikartoitusanalyysin tahi jonkun muun hallinnollisbyrokraattisen suunnitelman? Mites tuo ops-työn käynnistäminen kuntatasolla, tai jopa koulun tasolla? Onko monialaiset oppimiskokonaisuudet suunniteltu?
Oletko ehtinyt nähdä oppilaita tai opettajia?
Viimeiseen vastaan että en ole paljon ehtinyt. Toivottavasti tämä hallinnollinen käynnistysvaihe alkaa kohta olla ohi ja sitä ihminen pääsee oikeeseen työhön käsiksi. Pystyn taas avaamaan työhuoneen oven, kun en tarvitse kirjoitusrauhaa niin paljoa.

Onneksi on ollut pakko hoitaa rehtorin opetusvelvollisuus. Sitä ei saa ikinä poistaa! Parasta on ollut päästä pitämään musiikintunteja nelosille tai luovan kirjoittamisen tarinapajatunteja parille luokalle.

Ja kohta aloitan opettajien starttivartit: jokaiselle opelle omaa aikaa ja kuuntelen vastauksen kysymykseen: Miten Sinun kouluvuotesi on alkanut?

Kyllä tämä tästä. Kuukausi takana, koulujuna alkaa olla raiteillaan tänä lukuvuonna 2015-2016.

Tsemppiä reksiarkeen kollegat!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti