Tervetuloa rehtorin koulublogiin!

Blogin tarkoitus on kertoa kouluasioista rehtorin näkökulmasta. Blogissa on kuvauksia ja kuvia koulun arjesta, rehtorin näkemyksiä pedagogiikasta ja pohdintoja kasvatuksellisista aiheista - ja aiheen vierestä.

tiistai 14. helmikuuta 2012

Hyvää ystävänpäivää!


Hyvää ystävänpäivää kaikille blogini lukijoille!

Ystävänpäivä on hieno juhlapäivä, sitä voivat viettää ihan kaikki, vauvasta vaariin.
Vietän ystävänpäivän työpäivän Jukolassa ja sain pienryhmän pojilta niin mojovat halaukset, että ihan vähään aikaan ei olekaan niin halattu :) (Ja kortista oli kuulemma jäänyt vähän värittämättä, sain sen kotitehtäväksi.)

Lapsille ystävänpäivä on hauska kaverinmuistamispäivä. Ja tuntuu, että ystävänpäivänä ei ehkä koulussa niin korostetakaan sitä "ooksä tänään mun kaa" -tyyppistä kaverinvarailua, vaan luokissa ollaan porukalla kavereita. Edes hetken.
Tietenkin hän, joka usein jää porukan ulkopuolelle, tai jolla ei ole omaa kaveria on varmasti surullinen. Niin tänään, kuin muinakin päivinä.
Toivoisinkin heille, jotka kokevat itsensä yksinäisiksi, rohkeutta tulla kertomaan siitä meille koulun aikuisille. Aina ei ole olemassa yhtä taikatemppua millä tilanne voitasiin muuttaa nopeasti paremmaksi, mutta koulun aikuiset ovat lasten hyvinvointia varten ja yritämme parhaamme, jotta kaikilla olisi koulupäivän aikana hyvä ja turvallinen olo.

Koko Patastenmäen koulu teemalaulu on ollut tänä vuonna Minna Lappalaisen tekemä laulu Kiva kaveri. Sen kertosäe sopii mainiosti ystävänpäivätervehdykseksi:

"Koska kiva kaveri on kiva
ja kiva kaveri on sellainen,
että kaverillakin on kivaa,
eikä sen tarvii olla surullinen!"

Hyvää päivänjatkoa, käykää halaamassa ystäviänne :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti