Tervetuloa rehtorin koulublogiin!

Blogin tarkoitus on kertoa kouluasioista rehtorin näkökulmasta. Blogissa on kuvauksia ja kuvia koulun arjesta, rehtorin näkemyksiä pedagogiikasta ja pohdintoja kasvatuksellisista aiheista - ja aiheen vierestä.

tiistai 28. toukokuuta 2013

Leirikoulussa

Koulumme väki tekee paljon yli yön kestäviä opintoretkiä. Suosikkikohteemme on Lopella sijaitseva Riihisalo, jossa tänäkin keväänä 3.- ja 4. -luokkalaiset viettivät keväistä leirikoulua.

5.-luokkalaiset lähtivät hieman kauemmas kahden yön leirikouluun. Tässä Jaana-opettajan kirjoittama kuvaus Siilien ja Hirvien leirikoulureissusta nuorisokeskus Anjalaan:

Leirikouluterveiset!
5.luokkalaisten leirikoulu Anjalan nuorisokeskuksessa onnistui erittäin hyvin. Sää suosi meitä, ainoastaan lähtöpäivänä alkoi sataa vettä. Oli linja-autossakin mukavampaa matkustaa viileällä ilmalla. Menomatkalla saimme linja-auton kuljettajalta kehumiset erittäin hyvästä käytöksestä matkalla. Leirin aikana ei suurempia "haavereita" sattunut, ja oppilaat käyttäytyivät pääasiassa hyvin. Joitakin erimielisyyksiä selvittelimme, puhelimen ja kielenkäyttöön myös muutaman kerran piti puuttua. Mutta muuten leirikoulusta jäi ainakin meille aikuisille positiivinen mielikuva.
Perillä Anjalassa meidät otti vastaan ohjaaja Hanna Kemppinen. Veimme tavaramme mökkiin lukkojen taakse ja lähdimme tutustumiskierrokselle. Kävimme läpi leirin rajat ja säännöt, jonka jälkeen pääsimme maittavalle aterialle jälkiruokineen.
Ensimmäisenä päivänä pääsimme tekemään massasta onnenammuletin. Tämän amuletin saimme mukaamme lähtöpäivänä muistoksi leiristä. Pääsimme myös tekemään ryhmätyötä labyrintissa. Labyrinttiin oli piilotettu erilaisia kuvia, joita pareittain pääsimme etsimään. Kannustaminen ja ryhmätyöskentely labyrintissa oli huikeaa! Hyvä Siilit! Lopussa oli kortit hieman menneet sekaisin, mikä aiheutti sekaannusta mutta kunnialla suoritimme tehtävät.
Ruokaa leirillä sai syödä useasti: aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala. Ruoka sai myös oppilailta paljon myönteistä palautetta. Ei kuulemma enää harmittanut koulussa leirin takia väliin jääneet broileripasta ja uunimakkara. Ensimmäisen illan päätteeksi oli omatoimista pelaamista peliareenalla. Tuo areena olikin todella kovassa Patastenmäen koulun 5.luokkalaisten käytössä, jalkapallo ehdottomana suosikkina.
Ensimmäisenä iltana kävimme myös katsomassa Kymijoen patoa ja kuohuvaa koskea. Opiskelimme myös tunnin verran. Kävimme pimeällä katsomassa Wreden suvun kartanoa, josta liikkuu erilaisia tarinoita. Tarkkailimme ikkunoita, jos niissä olisi liikettä sattunut näkemään... Tämän jälkeen oli aika hiljentyä omiin huoneisiin. Nukkuminen sujui kaikkien aikuisten mukaan rauhallisissa merkeissä ja saimme kaikki kunnolla nukuttua.
Toisena päivänä pääsimme aamupalan jälkeen kokeilemaan roolipeliä Anjalan historiaan tutustuen. Roolipeli sai myös oppilailta positiivista palautetta. Roolipelin lisäksi pääsimme tutustumaan Kymijoen ötököihin. Saimmekin vaikka minkä kokoisia ja näköisiä ötököitä kiinni.
Liikuntasalivuoro oli peruttu siellä olevan kevätjuhlan takia, mutta upean sään takia ei ollut mitään ongelmaa olla ulkona. Jalkapalloa pelattiin leirikoulun aikana useita tunteja ja halukkaat pääsivät myös mato-ongelle. Keskiviikkoiltana pääsimme saunaan. Uintimahdollisuutta ei ollut Kymijoen virtauksen takia. Toisena iltana myös tunnin verran opiskelimme ahkerasti.
Viimeisenä päivänä aamupalan jälkeen pääsimme kokeilemaan matalaharjoiterataa, jossa vaijerin päällä tasapainoiltiin. Lopuksi ryhmätyönä piti selvittää ratkaisu tehtävään, jossa piti poimia radalta "timantteja" osumatta maahan. Ensimmäinen tehtävä onnistui hyvin Siileiltä. Radan jälkeen siivosimme huoneet, söimme, annoimme palautetta ja lähdimme koulua kohti.
Suuri kiitos upeasta leiristä kaikille 5.luokkalaisille, koulun ohjaajille Päiville ja Joonakselle sekä huoltajille Timolle, Päivikille ja Riitalle!
Kesäisin terveisin, Jaana ja Eve

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti