Tervetuloa rehtorin koulublogiin!

Blogin tarkoitus on kertoa kouluasioista rehtorin näkökulmasta. Blogissa on kuvauksia ja kuvia koulun arjesta, rehtorin näkemyksiä pedagogiikasta ja pohdintoja kasvatuksellisista aiheista - ja aiheen vierestä.

tiistai 15. toukokuuta 2012

Lukujärjestykset

Tässä vaiheessa kevättä jokaikinen rehtori kulkee koulunsa käytäviä lasittunut katse silmissään, miettien omiaan ja ehkä pahimmassa tapauksessa mennessään mumisten.
Päässä pyörii lukujärjestykset.
Ei ole yksi eikä kaksi ihmistä, jotka ovat minulle sanoneet, että "eikö siihen ole joku tietokoneohjelma, joka ne lukujärjestykset tekee"? On, kyllä siihen on hieno ohjelma, Kurre nimeltään.

Tämä Kurre ei ole uudelle käyttäjälle kovin kesy: ei avaudu ohjelman hienoudet ja monikäyttöiset työkalut ensimmäisellä, eikä toisellakaan kerralla. Eikä sadannella. Pitää tietää mitä tälle Kurrelle syötetään, ja se kun ei syö mitään helppoa valmisruokaa.

Olemme saaneet opetusta ja ohjausta, kiitos siitä. Mutta voi hyvänen aika sitä turhautumisen määrää, kun tajuaa oman kapasiteettinsa rajallisuuden: ei tartu uusi tieto reksin päähän, ei vaikka hyvällä ja vähemmän hyvällä yrittää.
Kokonaisuus on valtava ja kaaos epäselvistä asioista sen mukainen. Onko oppilastiedot siirretty (on..), onko opettajalista ajantasainen (ei..), onko luokkatilat varattu (joo..), onko ryhmäjaot tehty (ei kaikkia..), miten ne montessorioppilaiden yhdistyminen taito- ja taideaineiden ryhmiin (saas nähdä..), entäpä enkut (justjust..)? Voiko koulupäivää jatkaa klo 16 asti (helposti..) ?
Ja mikä parasta, naapurikoulun varareksi soitteli ja sanoi, että hän saa tänään lukujärjestykset valmiiksi. TÄNÄÄN? Onnittelin vilpittömän kylmänviileällä äänellä, onneksi Mari ymmärtää myös sarkasmia.

Mutta hei, uskon erästä kollegaa: uuden lukuvuoden perustaminen on kivaa ja tuntien sijoittelu hauskaa!

Ja huomaatte varmaan, että on täällä aikaa kirjoitella blogia, lukujärjestystyötä siirretään odottamaan seesteistä kesäkuun alkua, kun opet ja oppilaat jo villeinä kirmaavat kesälaitumillaan!

4 kommenttia:

  1. Tuohon ei voi sanoa kuin "aamen"! Niin samanlaisia ajatuksia. Kiitos myös hyvistä uusista reksiblogilinkeistä. Löysin monta uutta omaan listaani. Jään seuraamaan mielenkiinnolla.

    ps. Erityisesti pidin tuosta kuvasta. Jos luet vanhempia blogitekstejäni, ymmärrät miksi ;-) Loistava sitaatti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuesta! Kuva on loistava juliste erään yläkoulun seinältä. Kännykän kameralla ohimennessä napattu, mutta sisällöltään aivan loistava :)

      Poista
  2. Totta puhut. Ja täytyy tunnustaa, että minusta kaikkein ikävintä on se, ettei kaikesta yrittämisestä ja vaivnnäöstä huolimatta aina saa aikaiseksi oppilaiden ja henkilökunnan vinkkelistä "hyviä" lukkareita. Tilat loppuvat kesken tai vaihtotunteja on liikaa tai jonkun aineen opetus kasautuu yhdelle ihmiselle tai...

    otan osaa, minulla lukkarit ovat ehdottomasti vasta vaiheessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuesta:) Tämän lukuvuoden lukkareilleni annan arvosanan 8-, jos tulevista saisi jo 8+.
      Tsemppiä kevään koitoksiin sinnekin!

      Poista