Tervetuloa rehtorin koulublogiin!

Blogin tarkoitus on kertoa kouluasioista rehtorin näkökulmasta. Blogissa on kuvauksia ja kuvia koulun arjesta, rehtorin näkemyksiä pedagogiikasta ja pohdintoja kasvatuksellisista aiheista - ja aiheen vierestä.

maanantai 13. toukokuuta 2013

Ruusuja ja risuja

Jokakeväinen palautelomake on palautunut meille tänne kouluun luettavaksi ja analysoitavaksi. Kiitos kaikille, jotka antoivat palautetta! Se otetaan oikeasti huomioon.

Tiedonkulku on kestoaihe palautteen annossa. Tietoa on liian vähän, se ei saavuta kohdetta, sitä on vaikea löytää. Olemme pyrkineet tehostamaan yhä edelleen fronterin käyttöä tiedottamisessa, mutta tänä(kin) lukuvuonna fronterin teknisessä toimivuudessa on ollut ongelmia. Pahoitteluni siitä.

Moni on pyytänyt positiivisen palautteen määrän lisäämistä. Olen aivan samaa mieltä! Kehu lapsi päivässä, löydä hyvä jokaisessa. Tietenkin arjen tuoksinassa suuren joukon keskellä se henkilökohtaisen hyvän huomaaminen saattaa olla haasteellista. Tässä on erinomainen kehittymisen kohde meille jokaiselle.

Kiusaamistilanteita emme ole aina pystyneet selvittämään kaikkien osapuolien kannalta tyydyttävästi. Jo tällä hetkellä yritämme tehdä tässä asiassa parhaamme. Opettajat tekevät paljon töitä sen eteen, että jokaisella olisi hyvä olla luokassa. Aina koulun keinot eivät riitä. Tämä asia ja aihe ja erityisesti luokkayhteisöllisyyden lisääminen on ensi lukuvuoden tavoite.

Puukoulun väki koki olevansa epätietoisuudessa koulun tilanteesta tulevana lukuvuonna. Kiitos tästä palautteesta; laadin oitis kirjeen, jossa kerroin ensi lukuvuodesta. Kirje on luettavissa fronterissa, Puukoulun omalla tiedotussivulla. Sen saa myös paperiversiona pyydettäessä.

Tänä vuonna myös rehtori pyysi ja sai omia terveisiään. Mielelläni olisin lukenut niitä lisääkin. Joku kiitti tästä reksin blogista, toinen muisteli rehtorin pitämiä hyviä puheita. Tämä jälkimmäinen asettaakin vähän paineita tämän vuoden kevätjuhlapuheen laadintaan. Hyviä aihioita on jo muhimassa, toivottavasti niistä syntyy hyvä puhe!

Aurinkoisia keväisiä päiviä teille blogini lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti