Tervetuloa rehtorin koulublogiin!

Blogin tarkoitus on kertoa kouluasioista rehtorin näkökulmasta. Blogissa on kuvauksia ja kuvia koulun arjesta, rehtorin näkemyksiä pedagogiikasta ja pohdintoja kasvatuksellisista aiheista - ja aiheen vierestä.

maanantai 17. kesäkuuta 2013

Paketissa

Pari viikkoa on vierähtänyt vauhdilla täällä kesätöissä.

Lukujärjestykset on valmiita, valmistuivat ennätyshelposti. Mielen päällä oli niin paljon muuta asiaa "oikean elämän" puolelta, että ehkä kurrepalapelillä leikkiminen oli hyvää sijaistoimintaa.

Lukujärjestykset ovat silti, tai ehkä juuri siksi, toimivia ja hyviä. Pedagogiaa on ajateltu, ryhmiä saatu jaettua, eikä samanaikaisopettajia tarvittu kovin moneen kohtaan pelastamaan pulasta. Ja olin jopa itsekäs: opetan englantia kolmelle luokalle ja lähdin rakentamaan settiä siitä missä kohdassa haluan opettaa :) Tästäkään ei tarvinnut joustaa kuin kerran.

Opettajapaketti kasassa. Melkein. Odotan soittoa varalle valitulta, ottaako hän pestin täällä vastaan, kun on jo lupautunut muualle. Toivottavasti ottaa.
Nämä viimeiset rekryt ovat haastavia. Hankerahoituksen vuoksi ne päästiin laittamaan auki myöhään, ja kaikillä työnhakijoilla on monta rautaa tulessa samaan aikaan. Kieltäytyminen yhdestä paikasta viime tipassa aiheuttaa ketjureaktion monessa muussa -ja reksille kesäloman viivästymistä.

Noh, asioilla on tapana järjestyä.

Päivän päätteeksi menen vielä haastattelemaan mahdollista tulevaa koulupsykologia. Olisi ihan lottovoitto, jos tänne itäiselle alueelle vihdoin saataisiin oma psykologi. Sitä odotellessa.

Oikein hyvää kesää kaikille blogin lukijoille! Palaan tänne elokuun puolella, twitteristä en varmaankaan malta kokonaan luopua kesälläkään. Tosin sieltä voi löytää virkamiehen lomaleppoisia twiittejä, tuskin ne kovin paljon kouluun liittyvät. Elämään kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti