Maaliskuu selätetty, samalla on tullut hoidettua oppilasvalinnat, kirja- ja tarviketilaukset, opevalinnat, käsityövalinnat ja saksan valinnat. Ja kehityskeskustelut.
Miten kaikki kasautuukin?
Ensi vuotta varten opiksi itselleni: kehityskeskustelut voi hyvin pitää jo tammikuussa. Opettajalta se vie vain tunnin, se aika löytyy kyllä.
Ekaluokan oppilasvalinnat sujuivat tänä vuonna kivuttomasti. Itäisen alueen kaikki oppilaat pääsivät haluamaansa kouluun, siis joko Jukolaan tai Peltosaareen tai montessoriluokalle. Kiva juttu! Mielipahan aiheuttaminen ei ole tavoitteemme missään asiassa, ei myöskään koulupaikan saamisessa.
Virkavalinnatkin veivät aikaa. Tavoitteeni oli löytää hyvät ja mielellään nuoret opettajat. Hyvä opetiimi on sellainen missä on eri ikäisiä ihmisiä. Rekrytointi onnistui ja hyvä että maltoin mieleni ja pidin huomattavan monta haastattelua.
Kevään ohjelmassa on yksi poikkeava kohokohta: viikolla 20 saamme vieraaksemme opettajia Varsovasta.
Viime vuoden tammikuussa suurlähettiläs Jari Vilén lähestyi viestillä ja pyysi kouluamme isäntäkouluksi puolalaiselle koululle. Tottakai lähdimme mukaan! Kohta vierailu on käsillä ja olemme valmiit esittelemään Patastenmäen koulun kaikkia taloja ja niiden monia puolia. Teemana on matematiikka, luonnontiede ja montessoriopetus.
Jokainen talo suunnittelee yhden vierailupäivän ohjelman, näin ei rasiteta kohtuuttomasti ketään toukokiireiden keskellä.
Eilen osallistuin erään luokan vanhempainiltaan. Siitä jaettavaksi seuraavaa: pitäkää vanhemmat silmällä lastenne someviestintää: mitä he kirjoittavat facessa, what´s upissa, keskustelupalstoilla. Millaista kieltä käytetään, miten lähestytään luokkakaveria viestein.
On vaarana, että opitaan outo loukkaava viestintätyyli somessa, vaikka kasvotusten puhuttaisiinkin kuin kaveri kaverille.
Ei kannata vetäytyä pois nuorten somemaailmasta! Rohkeasti mukaan vaan, lapset kyllä opettavat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti