Tervetuloa rehtorin koulublogiin!

Blogin tarkoitus on kertoa kouluasioista rehtorin näkökulmasta. Blogissa on kuvauksia ja kuvia koulun arjesta, rehtorin näkemyksiä pedagogiikasta ja pohdintoja kasvatuksellisista aiheista - ja aiheen vierestä.

perjantai 7. marraskuuta 2014

Eräs etappi: pedagogisten asiakirjojen päivitys

Koulussamme on saatu suuri urakka valmiiksi. Kaikki pedagogiset asiakirjat, eli henkilökohtaiset oppimissuunnitelmat tai henkilökohtaiset opetuksen järjestämistä koskevat suunnitelmat on nyt päivitetty.

Päivitetty, eli kirjoitettu auki se, miten lapselle on järjestetty hänelle sopivat tukitoimet oppimisen helpottamiseksi.
Päivitetty, eli keskusteltu huoltajien kanssa asiasta,-kasvokkain, ja otettu huomioon heidän näkemyksensä.
Päivitetty, eli kirjoitettu uuteen oppilashallintojärjestelmään Helmeen nämä dokumentit. Sieltä ne on helposti löydettävissä ja taas keväällä päivitettävissä.

Erityisopetustiimimme kokoontui eilen ja kävi kaikki dokumentit läpi. Tiimiin kuuluu laaja-alainen erityisopettaja, kaksi erityisluokanopettajaa, koulupsykologi ja rehtori.

Minä olen aikatauluihminen. Laadin aikatauluja, pysyn niissä ja vaadin muitakin samaan :) Monta kiitosta tuli siitä, että deadline -päivä oli asetettu jo elokuussa ja kaikki tiesivät mihin mennessä päivitykset tulee tehdä. Silti mitään ei tapahtuisi ilman viime tinkaa... Mutta juuri siksi asiat onkin hyvällä mallilla.

Uusi oppilashuoltosysteemi on kyllä hyvä juttu. Se on siirtynyt kohti oppilasta, juuri sitä aitoa asiaa. Ei ole mitään suuren joukon kokoontumisia ja uuvuttavia mega-asialistoja. Iso kakku on pilkottu pieniin paloihin, joita on helppo käsitellä.

Kokonaisuudesta vastaa rehtori ja ainakin tällä hetkellä on sellainen tunne, että pakka on hyvin kasassa ja asiat hoidossa.

Näillä fiiliksillä on hyvä jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti