Tervetuloa rehtorin koulublogiin!

Blogin tarkoitus on kertoa kouluasioista rehtorin näkökulmasta. Blogissa on kuvauksia ja kuvia koulun arjesta, rehtorin näkemyksiä pedagogiikasta ja pohdintoja kasvatuksellisista aiheista - ja aiheen vierestä.

sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Patastenmäen kyläjuhla

Vuosien perinne ei ole katkennut!
Tänään taas kerran järjestettiin suuret joulumyyjäiset Tiilikoululla. Vanhemmat eri taloista kokoavat voimansa ja saavat aikaan oikean kyläjuhlan: tarjolla on ongintaa, leivonnaismyyjäiset, makkarabaari, glögikahvila.
Tämä tapahtuma kokoaa yhteen alueen  lapsiperheet ja naapuruston asukkaatkin odottavat jo tätä vuotuista joulun aloitusta.

Kiitos.

Hieno perinne, hieno toteutus. Vanhemmat eri puolilta Patastenmäen aluetta tutustuvat toisiinsa. Lapset ilahtuvat, kun joka onginta-arvalla tulee voitto. Perheet osallistuvat leipomalla, arpajaisvoittoja tuomalla tai olemalla mukana viikonlopun valmisteluissa ja itse myyjäisissä.
Muutama opettaja lupautuu olemaan mukana "avainhenkilöinä", eli avaamassa ovia, juuri muuhun meitä koulun ihmisiä ei tarvita.

Myyjäisten tuotto tulee suoraan lasten hyväksi: luokan oppilasmäärän mukaan jaettu potti voidaan käyttää retkikuluihin tai muuhun ekstratoimintaan, johon koululla ei ole määrärahoja. Osalla tuotosta saatetaan hankkia ksylitolipastilleja, tai kustantaa esim. konserttivierailuja.

Kiitos vielä kerran kaikille, jotka olivat mukana myyjäisten järjestelyssä.
Tästä alkoi joulun aika, perinteisen hyvällä mielellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti