Tervetuloa rehtorin koulublogiin!

Blogin tarkoitus on kertoa kouluasioista rehtorin näkökulmasta. Blogissa on kuvauksia ja kuvia koulun arjesta, rehtorin näkemyksiä pedagogiikasta ja pohdintoja kasvatuksellisista aiheista - ja aiheen vierestä.

tiistai 14. elokuuta 2012

Hyvä fiilis hei

Eilen päivitin facebookiinkin, että jos ainoat ongelmat koulutyön aloittamisessa liittyvät tietotekniikkaan, niin hyvinhän meillä on koulutyö alkanut.

Tosin tietotekniset ongelmat vaikuttavat kuitenkin todella moneen asiaan, niin onhan tässä työn aloittelussa hieman hankaluuksia: lukujärjestyksiä ei päästä syöttämään fronteriin, luokkien omat huoneet eivät ole vielä päivittyneet oikeille osallistujille, uusien älytaulujen ohjelmistoja ei ole saatu asennettua eikä se dokukamerankaan yhteys ihan toimi.

Paljon on kehitys kehittynyt siitä kun itse aloitin opeuran 20 vuotta sitten. Uuden tekniikan ja ohjelmistojen toimivuus olisi hieno asia, näin pääsisimme käyttämään niitä apuvälineinä, ei itsetarkoituksena. Nyt tarvitaan lehmän hermoja ja malttia, ehkä peruutetaan ja pakitetaan entisvanhaan malliin ja odotamme uuden tekniikan toimivuutta; siihen asti käytämme leukaa ja liitua ja paperisia tiedotteita koteihin.

Liitän tähän viime vuoden joulujuhlassa opebändin esittämän Fronter-laulun sanat. Sävel on vanha kunnon Toivotaan toivotaan, sanat made by Rehtori :)

            En aina oikein jaksa ymmärtää,
            en aina oikein jaksa ymmärtää,
kun tietokoneen avaan, yhteyttä yritän,
niin turhautumisen nyt koen tän

Toivotaan toivotaan toivotaan,
että fronter joskus saadaan toimimaan,
että näet plussat miinukset, open viestinkin,
sais  kysymykseen vastauksenkin.


            Mä mistä tiedän mihin huoneeseen
mun pitäis löytää tieni, mitä teen?
Olla osa yhteisöä, keskustellakin,
mä tahdon kuulua myös johonkin.

Toivotaan toivotaan…


            Mä luotan fronter-mahdollisuuksiin,
            voi oppimista harjoituttaa niin,
            ett´ päästään vielä joku päivä
eheyttämään,
tietotekniikalla eriyttämään

Toivotaan toivotaan…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti