Tervetuloa rehtorin koulublogiin!

Blogin tarkoitus on kertoa kouluasioista rehtorin näkökulmasta. Blogissa on kuvauksia ja kuvia koulun arjesta, rehtorin näkemyksiä pedagogiikasta ja pohdintoja kasvatuksellisista aiheista - ja aiheen vierestä.

keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Rehtorin kevätpuhe

Kevätpuhe 2017

Vähän aikaa sitten oli tunne, että tästä keväästä puuttuu jotain. Räntä, rakeet, pakkanen vei kevättunnelman mennessään. Tai ei sitä oikeastaan viety, sitä ei alkuun meinannut ollenkaan edes olla. Eräänä pakkasaamuna edes linnut eivät laulaneet, ajattelin että ne olivat jäätyneet raukat oksilleen.

Säästä huolimatta ollaan kouluvuonna kuitenkin päästy siihen hetkeen, kun kaikki alkaa olla valmista. Upea hetki. Projektit on saatu päätökseen, luokkaa ja koulua siivotaan, kirjoissa ei ole tekemättömiä läksyjä. Hyvä te, hyvä me.

Lomalla haluaisi tehdä kivoja asioita: syödä jätskiä, uida, lekotella, lähteä matkalle.
Matkalla voisi valita all-inclusive hotellin: kaikki on valmista, voi vain valita mitä syö ja koska ja kuinka paljon.
All-inclusive ajatusta kun vein eteenpäin, niin tuli mieleen että koulu on all-inclusive -talo. Täällä on kaikkea: voi valita miten ahkerasti opiskelee, kuinka siistiä työnjälkeä tekee. Ammattitaitoinen henkilökunta on aina tarjolla auttamaan ja opettamaan vaikeissa haasteissa ja ratkaisee eteen tulevat ongelmat, jotta oppiminen ja työnteko olisi tuloksellista ja mielekästä.
All-inclusive -hotellissa voi loma mennä pieleen, jos syö vain jätskiä ja herkkuja päivätolkulla. Vatsahan siinä protestoi ja tulee huono olo. Samoin jos koulussa tekee aina vain helpomman kautta, haluaa omalla showllaan häiritä omaa ja muiden oppimista; silloin jää saamatta täyden palvelun talon hyödyt ja hyvät puolet.

Vapaus, vastuu ja velvollisuus, siinä elämän vvv-osoite.
Lukuvuoden ollessa päätöksessään, vastuu ja velvollisuudet kevenevät ja vapaus lisääntyy.
Nauti elämästä, kesästä ja tulevasta. Suuntaa kasvot kohti aurinkoa, iloitse jokaisesta uudesta aamusta mahdollisuuksineen.

Ja nyt, ole hyvä, aivan kohta on tarjolla täysi lautasellisen kesälomaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti